Vietetään hunajaista helmikuuta

Tämän postauksen voisi aloittaa klassisin sanoin ”Jo muinaiset roomalaiset…”. Sillä gelaton historia alkaa parin tuhannen vuoden takaa muinaisen Rooman ajoilta, jolloin vuoristoista tuotua lunta ja jäätä makeutettiin hunajalla ja nautittiin ylhäisten piireissä kesäajan viilentävänä herkkuna.

Helmikuuta vietetään Postitien Jäätelön konttorilla hunajaisissa merkeissä. Jäätelöä maustetaan Nuutilan mehiläistarhojen tuottamalla hunajalla. Mehiläiset ahkeroivat Kalannissa usealla marjatarhalla, edistävät pölytyksellään marjasatojen laatua ja määrää ja tuottavat siinä sivussa aromikasta hunajaa. Hienoisesti hunajan makuisen jäätelön seuraksi sopii mainiosti Meritalon kivetön lakkahillo. Marjajaloste Meritalon tuotteet valmistetaan Perniössä kotimaisista raaka-aineista.

Hunaja on makeuttajana tehokkaampi kuin tavallinen sokeri. Lisäksi sillä on hyvä jäätymisenesto-ominaisuus. Sokerin määrää jäätelössä pystyy hunajan käytöllä hieman vähentämään, mikä vähentää myös energiasisältöä.

Hunajajäätelössä on siis mukana marjojen viime kesän kukintaa ja satoa. Tuokoon se aurinkoista makua ja piristystä nyt näemmä kylmäksi heittäytyvän talven keskelle.

Lakan ja hunajan maut sopivat hyvin yhteen. Makua on kuvattu jopa koukuttavaksi!
Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *