Kardemummaa, vaniljaa ja Pookin kinuskikastiketta

Talven lähestyessä jäätelöbisneksen aloittaminen on haasteellista. Asiakkaiden mielenkiintoa on helpompi herätellä helteisinä kesäpäivinä. Kaiken lisäksi gelaton yhtenä perusperiaatteena on käyttää makuaineina sesongin mukaisia raaka-aineita. Lokakuun lopulla tällaiset ovat lähiseudulla vähissä. Niinpä makuvalikoiman perustaa lähdettiin luomaan talven mausteisiin ja lähiseudun tuotteisiin tukeutuen.

Yksi suosikkimausteistani on kardemumma. Kardemumma tuo mieleen kotona leivotun pullan ja se sopii erinomaisesti jäätelöön. Kardemummajäätelön kaveri löytyikin läheltä. Naapuriyrityksenä toimiva Pookin Herkkutehdas valmistaa suussa sulavaa perinteistä kinuskikastiketta, joka osoittautui  unelmapariksi jäätelölle. Pookin kinuskikastikkeella on takanaan pitkä historia Gasthaus Pookin suositun jälkiruuan ainesosana. Ravintolan asiakkaat ihastuivat kastikkeeseen ja halusivat ostaa sitä myös kotiin viemiseksi. Kastiketta myytiin aluksi ravintolasta ja lopulta se löysi tiensä myös lähialueen kauppojen hyllyille.

Tämä jäätelö tulee varmasti säilymään vakiovalikoimassamme!

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

One thought on “Kardemummaa, vaniljaa ja Pookin kinuskikastiketta

  1. Ulla

    ”Herkulliset” sivut. Kauniita kuvia ja hyvät tekstit, kivoja ideoita. Laatu näkyy kaikessa! Upeaa työtä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *