Pitkään jalostettu suklaajäätelö

Suklaagelaton aineksiin kuuluvat maidon, kerman ja sokerin lisäksi oleellisena osana kaakaojauhe ja suklaa. Monesti suklaajäätelössä käytetään ainoastaan kaakaojauhetta. Oikea suklaa kuitenkin rikastuttaa makua ja tekee jäätelöstä aidon suklaajäätelön.

Sulaagelatoreseptin kehittelyn aloitin ensimmäisten joukossa. Kaakaojauheen ja suklaan määrä, seossuhde sekä laatu vaikuttavat paljon lopputulokseen. Sukulaisten ja ystävien testiryhmät saivat varmasti loppusyksyn aikana kyllikseen suklaajäätelöistä, mutta lopulta voittajalaatu löytyi. Tämän jäätelön suklaa tulee Kustavista Mokkapuun luomukahvipaahtimosta ja -suklaapajasta. Suklaana on käytetty kahta eri laatua täyteläistä tummaa suklaata.

Jouluksi ehdin tekemään vain yhden erän tätä jäätelöä, joten REKO-myyntiin sitä ei vielä riittänyt. Vuodenvaihteen jälkeen sitä kuitenkin tulee saataville.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *