Tee se itse -jäätelökakku

Näillä ohjeilla valmistat hauskan jäätelökakun, johon pystyt käyttämään suosikkijäätelöitäsi. Ohje on napattu Linda Lomelinon kirjasta Lomelinos glass. Kirjassa on muuten aivan ihania valokuvia. Lomelinon ruokakuvia pääsee ihastelemaan myös blogisivulla Call me Cupcake.

Jäätelökakku valmistetaan vuokaan, joka vuorataan aluksi keksimurulla. Keksimuruun käytetään 300 g Oreo-keksejä (tai Domino tai vastaava) ja 100 g sulatettua voita. Keksit murskataan pieneksi muruksi, johon sekoitetaan sulatetaan voi. Tämä keksimassa painellaan vuokaan pohjalle ja reunoille. Itse käytin pitkänomaista kakkuvuokaa, jonka päällystin aluksi leivinpaperilla. Keksimurulla vuorattu vuoka laitetaan pakastimeen jähmettymään.

Vuokaan kaadetaan aluksi reilusti suklaa-kinuskikastiketta. Tämä kinuskikastike valistuu helposti seuraavista aineksista: purkillinen (n. 400 g) sokeroitua, kondensoitua maitoa, 50 g maitosuklaata, 50 g tumma suklaata ja 1,5 dl kuohukermaa. Suklaat pilkotaan paloiksi. Kaikki ainekset yhdistetään ja lämmitetään kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Kaadetaan kastike toiseen astiaan ja jäähdytetään. (Tätä kastiketta voi käyttää muutenkin jäätelön lisukkeena, lämpimänä tai kylmänä.)

Pakastimesta otetaan vähintään puoli tuntia jäätymässä ollut keksillä vuorattu vuoka. Vuokaan kaadetaan noin 3 dl suklaa-kinuskikastketta. Laitetaan vuoka sitten uudelleen pakastimeen pariksi tunniksi.

Lopuksi vuoka täytetään jäätelöpalloilla, jotka asetellaan kastikkeen päälle. Itse valitsin puolakka-piimä-, basilika-lime- sekä pistaasijäätelön. Jäätelöstä pyöräytellään vuokaan palloja paririviksi. Lopuksi kaadetaan päälle loput kastikkeesta. Ja jäätelökakku on valmis!

Kakkua leikatessa kinuskikastike valuu aika reippaasti, joten kakku kannattanee tarjoilla vuokassa.

Keksivuoka on täytetty kastikkeella sekä jäätelöpalloilla.
Päälle vielä kastiketta.
Valmiina tarjoiltavaksi. Keksivuoraus voi olla hiukan matalampikin, jolloin jäätelö tulee paremmin esille.
Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *