Vihreää kevääseen: matchajäätelö

Matcha on erityislaatuinen vihreä tee. Sen alkuperä on Japanissa, jossa sitä käytetään mm. perinteisissä teeseremonioissa. Matchan viljelyssä olennaista on kasvin lehtien suojaaminen auringonvalolta. Se tekee teestä makeampaa. Lehtien kuivaus ja jauhaminen sadonkorjuun jälkeen on tärkeä osa monivaiheista, perinteistä matchan valmistusta. Matcha jauhetaan hyvin hienoksi, vaaleanvihreäksi jauheeksi, joka sekoitetaan kuumaan veteen. Teehen käytetään siis itse teelehdet. Tästä syystä esimerkiksi matchan kofeiinipitoisuus on suurempi kuin tavanomaisen, uutetun teen.

Matchajäätelöä on meillä Suomessa harvemmin tarjolla, mutta Aasian maissa se on jäätelömakuna hyvin suosittu. Matchan maku ei välttämättä heti miellytä. Se on maanläheinen ja ehkä hiukan ruohomainen. Maku vaatinee usealta totuttelua. Tämä on ehdottomasti omien suosikkimakujeni joukossa, mutta muun perheeni keskuudessa se ei ole vielä noussut suureksi hitiksi. 🙂

Tässä siis jäätelö ennakkoluulottomille kokeilijoille. Maistajat, kertokaapa mitä tykkäsitte?

t. Tiina

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *